Jake policijske snage sprečavaju blokadu pruge kod Lapova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. јун 2009.
Lapovo-  (Beta) Jake policijske snage u ponedeljak ne dozvoljavaju radnicima iz Lapova i Rače da blokiraju prugu Beograd-Niš u Lapovu, potvrdio je predstavnik Samostalnog sindikata iz Rače Tomislav Veljković.

On je u izjavi za Betu rekao da se oko 300 radnika iz ta dva mesta nalazi pred policijskim kordonima kod pomenute pruge. Veljković procenjuje da ima oko 1.000 policajaca i navodi da za sada nema incidenata. Predsednik Štrajkačkog ddbora građevinsko-industrijskog kombinata (GIK) "1. maj " iz Lapova Novica Marković rekao je da će radnici najverovatnije odustati od blokade pruge jer policija to ne dozvoljava i da štrajkači nameravaju da blokiraju auto-put ka Beogradu.

Radnici iz Lapova traže isplatu devet zarada i pokretanje proizvodnje u preduzeću i u štrajku su od 6. aprila. Od 258 zaposlenih u GIK-u u štrajku je 182 radnika. Pomenuti radnici su i prošle sedmice blokirali prugu kod Lapova. Radnici iz Rače su takođe u štrajku i 80 zaposlenih iz privatizovane kompanije "Zastava elektro" prisdružilo se radnicima Lapova.


Извор[уреди]