Jahjaga: Dijalog jedini način normalizacije odnosa

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

8. novembar 2012.
Priština-  (Beta) Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je u četvrtak u Prištini da je Kosovo opredeljeno za dijalog sa Srbijom kao jedini način normalizacije odnosa i rešavanja svih pitanja.

„Ovaj put nema alternative. Mi verujemo da je vreme hegemonizma i nametanja političkih koncepata silom završeno. Samo kao slobodni i ravnopravni možemo da idemo napred“, rekla je Jahjaga na otvaranju Međunarodne konferencije „Grmija hil“ (Germia Hill).

„Republika Kosovo je sada započela proces dijaloga sa Republikom Srbijom, uz posredovanje Evropske unije i uz snažnu podršku SAD, koji će se okončati normalizacijom odnosa naše dve nezavisne i suverene države, uz poštovanje teritorijalnog integriteta i principa nepromenljivsti granica, sanirajući posledice rata“, kazala je Jahjaga.

Na otvaranju Konferencije čiju su organizatori Ministarstvo inostranih poslova Kosova i Evropski savet za spoljne poslove, govorili su i ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj i specijalni izaslanik EU na Kosovu Samjuel Žbogar.

Izvor[уреди]