Jadranska liga u evropskom vrhu

Извор: Викиновости


19. април 2011.
Љубљана-  (Beta) - Čelnici Jadranske lige ocenili su u utorak u Ljubljani da se to takmičenje u prethodnih 10 godina kvalitetom učvrstilo u samom evropskom vrhu i najavili da će do sredine juna biti poznato ko će biti novi učesnici u sledecoj sezoni.

„Srpska košarka, kao i sve druge u regionu, dobila je mnogo igranjem u Jadranskoj ligi, a to pokazuju i rezultati klubova. Dobila je i reprezentacija pod vođstvom Dude Ivkovića, pošto su svi sadašnji članovi, osim Nenada Krstića, stasali u regionalnom takmičenju“, rekao je predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek novinarima u Ljubljani.

On je podsetio da klubovi preko Jadranske lige imaju mogućnost da se kvalifikuju za takmičenja pod okriljem ULEB-a, Evroligu i Evrokup.

„Svi klubovi mogu da se domognu Evrope preko regionalnog takmičenja. Šta mislite kad bi Crna Gora imala šansu da pošalje predstavnika u kvalifikacije za Evroligu da nema Jadranske lige“, naveo je on.

Član borda Jadranske lige Zmago Sagadin ocenio je da je Jadranska liga po kvalitetu odmah iza španske ACB lige.

„Ja sam još 1995. godine bio jedan od začetnika ove ideje. Potrudili smo se da ova liga dostigne i prestigne nivo koji je imalo takmičenje u bivšoj Jugoslaviji i uspeli smo u tome. Sada želimo da budemo najjači u Evropi“, rekao je Sagadin.

Извор[уреди]