Пређи на садржај

Jače veze Srbije i Alžira u budućnosti

Извор: Викиновости


16. децембар 2010.
BEOGRAD, 16. decembra 2010. (Beta) - Intenzivnija saradnja zasnovana na tradicionalno dobrim osnovama predstavlja budućnost odnosa Srbije i Alžira, ocenili su u četvrtak ministri spoljnih poslova dve zemlje Vuk Jeremić i Murad Medelsi na otvaranju nove zgrade ambasade Alžira u Beogradu.

"Tokom posete mog kolege Medelsija, obavili smo razgovore koji podstiču veze i utemeljuju interese koji će povezati dve zemlje", rekao je Vuk Jeremić i dodao da je poseta "istorijska" jer je ministar spoljnih poslova Alžira prvi put u Srbiji.

Snažnu istorijsku vezu naglasio je i ministar Medelsi. "Podrška i razumevanje pruženi alžirskom narodu tokom njegove borbe za sticanje nezavisnosti pokazuju da delimo iste ideale", rekao je on dodavši da će to biti veliki podstrek za budućnost.

Medelsi je rekao da je poseta Srbiji "privilegija" i da otvaranje nove zgrade ambasade pokazuje posvećenost Alžira razvoju odnosa sa Srbijom. Nova zgrada amasade koja je uz prisustvo diplomata svečano otvorena, biće opremljena modernim instalacijama i sistemima "pametne kuće" koji se prilagodjavaju vremenskim uslovima.


Извор[уреди]