Izveštaj Dika Martija pripremljen u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. децембар 2010.
PRIŠTINA, 24. decembra 2010. (Beta) - Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, "politički pamflet, pripremljen u Srbiji uz blagoslov Rusije".

U interviju za prištinski list "Koha ditore" od petka, Tači je ocenio da navodi u tom izveštaju neće podriti njegovu poziciju u razgovorima sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Ti razgovori će se, izjavio je Tači, održati ubrzo i za njih Zapad vrši intrenzivne pripreme. Kosovski premijer u ostavci je naglasio da ima "argumente, činjenice i svedoke oko inkriminisanih motiva i načina na koji je izveštaj Dika Martija rađen".

"Izveštaj je uperen protiv Kosova i te ću dokaze predočiti pravdi. Dik Marti to zna. Znam da pokušava da se brani imunitetom, ali imunitet ne traje čitavog života", rekao je Tači.

Upitan o najavljenom susretu sa Tadićem, pre rasvetljavanja optužbi koje je na njegov račun izrekao izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, Tači je rekao da se slaže da se sastanu "da bi se okončalo poglavlje mraka i kako bi počeli razgovori o medjudržavanim i medjususedskim odnosima u budučnosti".


Извор[уреди]