Izložba slika srpskih umetnika u Novom Sadu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. август 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Izložba „Sekvence modernizma. Vujačić kolekcija srpske umetnosti 20. veka“, na kojoj će biti predstavljeno 50 slika i 10 grafika iz te kolekcije, biće otvorena 30. avgusta u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Na izložbi će biti predstavljena dela poznatih srpskih umetnika poput Nadežde Petrović, Petra Dobrovića, Marka Čelebonovića, Ivana Radovića, Ljubice Cuce Sokić, Miće Popovića.

Vujičić kolekcija je privatna umetnička zbirka srpske umetnosti 20. veka, sa sedištem u Beogradu. U kolekciji je zastupljeno više od 200 autora sa preko pet stotina umetničkih dela - slika, skulptura, crteža, grafika, fotografija, printova i radova konceptualne umetnosti.

Autor postavke je Lidija Merenik, a pored nje na otvaranju izložbe će govoriti i upravnica Galerije Tijana Palkovljević i predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović.

Postavka "Sekvence modernizma. Vujičić kolekcija srpske umetnosti 20. veka" predstavlja nastavak težnji Galerije Matice srpske da u svom prostoru, pored dela likovne umetnosti sakupljenih pod sopstvenim krovom, prikaže i dela iz drugih javnih i privatnih kolekcija, saopštili su organizatori.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg