Izložba posvećena Alisiji Alonso u Servantesu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Izložba posvećena primabalerini Alisiji Alonso i Kubanskom nacionalnom baletu biće otvorena u utorak u 19.15 u Institutu Servantes u Beogradu, povodom 64. godišnjice osnivanja te umetničke trupe, najavili su organizatori.

Pre otvaranja izložbe u 18.30 posetiocima će biti prikazan dokumentarni film o Alisiji Alonso i Kubanskom nacionalnom baletu "Buđenje jednog sna" reditelja Luisa Ernesta Donjesa.

Film će biti prikazan u originalnoj verziji na španskom jeziku, sa titlovanim engleskim prevodom, a ulaz na projekciju i otvaranje izložbe je besplatan.

Na izložbi su prikazani najznačajniji trenuci ansambla visoke reputacije, a autori fotografija izradjenih u veličini postera, pokušali su da predstave posebne trenutke i emocije u pokretu, navodi se u najavi.

Direktorka Kubanskog nacionalnog baleta primabalerina asoluta Alisija Alonso, jedna je od najznačanijih ličnosti u istoriji klasičnog baleta, a međunarodno priznatim stilom uticala je na brojne generacije kubanskih plesača.

Kubanski nacionalni balet svrstava se među naprestižnije plesne trupe u svetu i ima istaknuto mesto u savremenoj hispanoameričkoj kulturi.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg