Izložba japanske arhitekture u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. септембар 2011.
BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) - Izložba "Parallel Nippon", koja fotoprintovima i arhitektonskim maketama predstavlja najoriginalnija rešenja savremene japanske arhitekture nastala od 1996. do 2006. godine, biće otvorena 15. septembra u Galeriji Narodne banke Srbije u Beogradu.

Ova međunarodna putujuća izložba koncipirana je u saradnji Arhitektonskog instituta Japana i Japanske fondacije krajem 2006. godine kada je prvi put prikazana u Tokiju, uz podršku tokijskog Metropoliten muzeja fotografije.

Izložba je tematski podeljena u četiri ciklusa: Urban (Ciklus grada), Life (Ciklus života), Culture (Ciklus kulture) i Dwelling (Ciklus stanovanja).

Izložbu čine visokokvalitetni fotoprintovi velikih dimenzija, drvene i papirne (origami) arhitektonske makete, a prati je i odgovarajući film o japanskoj savremenoj arhitekturi i informativni paneli sa tekstovima japanskih eksperata, profesora i arhitekata.

Postavka će u Beogradu biti priređena u organizaciji ambasade Japana i Narodne banke Srbije, a otvoriće he ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki, najavili su organizatori.

Извор[уреди]