Izložba Primenjena nostalgija u Domu omladine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. јун 2011.
BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Izložba "Primenjena nostalgija", na kojoj ce biti predstavljene fotografije Beograda autora Tomaša Opica i Budimpešte autora Jovana Marjanova, biće otvorena u četvrtak u Galeriji Doma omladine Beograd, najavljeno je.

Izložba će biti otvorena u okviru projekta "Primenjena nostalgija" u okviru koga, svake godine jedan autor iz Beograda nedelju dana fotografiše jedan od gradova zemlje koja predsedava EU, a u isto vreme autor iz tog grada fotografiše mesta u Beogradu.

Jovan Marjanov iz Beograda je u aprilu ove godine fotografisao mesta u Budimpešti koja ga podsećaju na Beograd, a iste nedelje je Tomas Opic iz Mađarske posetio Beograd i slikao grad i njegove žitelje.

Dva autora se nikada nisu srela, a njihove fotografije čine zajedničku izložbu "Primenjena nostalgija", koju će sutra u DOB-u otvoriti potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić.

Projekat "Primenjena nostlgija" predstavlja promociju kulturnih vrednosti Srbije u Evropi, kao i promociju evropskih ideja i vrednosti u Srbiji.


Извор[уреди]