Izjave o bankrotu Jata nanose štetu poslovanju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Sindikat komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jatervejza (Jat Airwaysa) izrazio je u sredu protest zbog najava nadležnih ministara da ta avio kompanija treba da ide u bankrot i upozorio da takve izjave nanose štetu poslovanju.

Sindikat je ocenio da se "neodmerenim i nepotpunim" izjavama ministara da će do kraja godine biti rešeno pitanje revitalizacije Jatervejza i da on mora da ide u bankrot, "izaziva panika kod putnika i poslovnih partnera i nanosi nemerljiva šteta poslovanju srpske nacionalne aviokompanije".

"Putnici zovu zaposlene u kompaniji, reaguju nervozom, počinju da otkazuju rezervacije, a poslovni partneri (agenti, dobavljači) izražavaju veliku sumnju i oprez prilikom poslovnih kontakta, što bi uskoro moglo vidno da se odrazi na tekuće poslovanje kompanije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su zaposleni u Jatu pod psihičkim pritiskom zbog bojazni da bi mogli da izgube radno mesto i ugroze egzistenciju svojih porodica.

Od nadležnih ministara se traži da objasne "na osnovu čega kompanija koja donosi prihod od nekoliko stotina hiljada evra dnevno može da bankrotira", ističuću da problem postoji u rashodima i raspodeli novca.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg