Izbori posle dobijanja statusa kandidata

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. април 2011.
BEOGRAD, 15. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Republike Boris Tadić ocenio je da parlamentarni izbori u Srbiji treba da budu raspisani tek pošto Evropska unija Srbiji da status kandidata za prijem u EU, saopštila je u petak Preš-služba predsednika.

"Posle dobijanje statusa kandidata, od čega će korist imati svi građani, u mirnoj, civilizovanoj i demokratskoj atmosferi održaće se izbori. Ultimatumi, pretnje i licitiranje datumima, potpuno su neprimerena sredstva", rekao je Tadić koji je sinoć u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

"Izbori u Srbiji treba da budu deo naše evropske agende i doprinos bržem napretku ka članstvu u EU, a ne kočnica na tom putu. Srbiji je zato potrebna stabilnost kako bi ovaj važan posao finalizirali", rekao je Tadić.

U saopštenju se navodi da Tadić "ima razumevanja za nestrpljenje i nervozu pojedinih opozicionih stranaka, ali da je Srbiji, umesto izazivanja nestabilnosti i stalnih prikrivenih pretnji nasiljem, potrebno upravo suprotno: stabilnost, rad na rešavanju problema građana i izvesnost".


Извор[уреди]