Izbore na Kosovu obezbeđuje 6.000 policajaca

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. децембар 2010.
PRIŠTINA, 11. decembra 2010. (Beta) - Parlamentarne izbore na Kosovu, koji se održavaju u nedelju, obezbedjivaće oko 6.000 policaja, saopštila je u subotu Glavna komanda policije Kosova.

Policija Kosova biće odgovorna za održavanje reda i mira i imaće podršku Euleksa i Kfora, ukoliko policija proceni da joj je takva pomoć potrebna.

"Sve bezbednosne snage su spremne za dan izbora. Euleks i Kfor će biti spremni da podrže policiju ako to bude potrebno", rekao je komandant Kfora Erhard Buler.

Poslednjih nekoliko dana kosovska policija je pravila konkretne planove za obezbeđenje birališta.

"Cilj tog plana je stvaranje mirne i sigurne klime za sve glasače i građane Kosova, zatim održavanje javnog reda i mira i bezbednosne situacije pre, tokom i posle izbornog procesa", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da je sve spremno za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu. Portparol CIK Fehmi Ajvazi rekao je da će građani Kosova sutra od sedam sati moći da glasaju za buduće poslanike u Skupštini Kosova.

Na izborima na Kosovu pravo glasa ima 1.630.636 birača. Prema podacima Centralne izborne komisije sa Kosova, 73.288 birača na ovim izborima prvi put će moći da glasa.


Извор[уреди]