Пређи на садржај

Izbor srpskog predstavnika za Evroviziju 13. marta

Извор: Викиновости12. фебруар 2010.
BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Izbor srpskog predstavnika za "Pesmu Evrovizije" biće održan 13. marta u Beogradu uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

U Pres službi RTS-a agenciji Beta je u petak rečeno da će u emisiji tri izvođača otpevati tri pesme kompozitora Gorana Bregovića, a da će potom za njih glasati gledaoci sms porukama.

Na kastingu bi trebalo da Bregović, uz saglasnost RTS-a, od 10 odabere tri izvođača čija će imena biti poznata do kraja februara. Bregović je ranije najavio da će nastojati da pevači budu mladi, "jer je 'Pesma Evrovizije' za mlade", dok će pesme nositi njegov lični pečat.

RTS se za novi način izbora predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije" odlučio zbog opšte ekonomske krize, umesto dotadašnjeg festivala "Beovizija" u Sava centru. Žrebom u Oslu nedavno je odlučeno da će Srbija nastupiti u prvom polufinalu "Eurosonga" 25. maja, gde su i Finska, Rusija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Letonija, Estonija, Grčka, Island, Malta, Portugal, Makedonija, Belorusija, Belgija, Poljska i Albanija.


Извор[уреди]