Пређи на садржај

Izbeglice ne smeju biti taoci političkih razlika

Извор: Викиновости25. март 2010.
BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Izbeglice i raseljena lica ne smeju biti taoci naših političkih razlika i ne smeju ni na koji način biti diskriminisani, rekao je u četvrtak u Beogradu ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Otvarajući međunarodnu konferenciju posvećenu rešavanju problema izbeglica i raseljenih lica u regionu, Jeremić je naglasio da je Srbija među prvih pet zemalja u svetu kada su u pitanju problemi s izbeglicama i naveo zvanične podatke UNHCR-a da je u Srbiji registrovano 86.000 izbeglica.

"Mi smo spremni da učinimo sve da se ljudska i građanska prava svih izbeglih i rasljenih lica poštuju do kraja", rekao je Jeremić i dodao da se to posebno odnosi na pravo na povratak i rešavanje pitanja tenzija i imovine. Jeremić je rekao da je uveren da će u rešavanju tog problema posebno pomoći Evropska unija, UNHCR i OEBS. "Poslednja decenija 20. veka je period kojeg će se malo ko sećati po dobrom. Verujem da imamo različita gledanja po tom pitanju", rekao je Jeremić i istakao da o svemu treba razgovarati otvoreno i pošteno.


Извор[уреди]