Izabran prvi gej par koji će se venčati u vazduhu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. децембар 2010.
ZAGREB, 1. decembra 2010. (Beta) - Prvi gej par koji će se venčati u vazduhu su Aleksandar Mijatović i Šantu Batačardži, koji će sudbonosno "da" izgovoriti 6. decembra na letu iz Stokholma u Njujork, objavila je u sredu skandinavska aviokompanija SAS, organizator konkursa.

Ta aviokompanija, u zajedničkom vlasništvu Švedske, Danske i Norveške, organizovala je takmičenje za istopolne parove, na koje su mogli da se prijave parovi stariji od 21 godine iz svih zemalja u koje SAS leti, preneo je hrvatski tportal.hr. Na konkursu je učestvovalo više od 300 parova iz celog sveta, a brojni posetioci SAS-ove stranice odabrali su dva muška para - američki i evropski.

Evropski pobednici Mijatović i Batačardži iz Berlina biće prvi istopolni par koji će se venčati u vazuduhu. Oni su dobili 81.640 glasova posetilaca stranice SAS-a. Američki par koji čine Tomas Landret i Bret Kesler osvojili su svadbenu svečanost u Ajshotelu u severnoj Švedskoj.

Hrvatski mediji prenose da je u poslednjem trenutku odlučeno da će u vazduhu moći da se venča i jedan lezbijski par koji čine Eva Tomaševič i Gosija Ravinska, kojima je pobeda za dlaku izmakla.


Извор[уреди]