Izašla iz štampe knjiga kolumni Dinka Gruhonjića

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. decembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Zbirka novinskih eseja „Ničim izazvana zbirka“ novosadskog novinara Dinka Gruhonjića izašla je iz štampe u izdanju "Cenzure".

Reč je o kolumnama koje je Gruhonjić objavljivao u periodu od 2002. do 2012. godine na portalima Autonomija (www.autonomija.info), E-novine (e-novine.com), nedeljniku Bulevar, kao i na svom blogu.

„Mada su novinski eseji u ovoj zbirci prepuni 'teških reči", Gruhonjić zapravo ne pristaje da mu oduzmu nadu, koliko god to pokušavali, godinama, smerno. Zato što zna: tamo gde nada nestane, svi bivaju čudovišta, a na vrhu lanca ishrane nalaze se ona najveća“, piše u pogovoru ove knjige.

Dinko Gruhonjić je šef dopisništva Novinske agencije Beta za Vojvodinu, predavač na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, saradnik Radija Dojče vele (Deutsće Welle), urednik portala Autonomija, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Dobitnik je više prestižnih domaćih novinarskih priznanja, kao i priznanja za borbu za ljudska prava, za borbu protiv diskriminacije i za toleranciju.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg