Ivo Josipović sutra stiže u prvu zvaničnu posetu Srbiji

Извор: Викиновости

17. јул 2010.
Zagreb, (Beta) - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović boraviće u nedelju i ponedeljak u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će sa srpskim zvaničnima razgovarati o svim otvorenim pitanjima.

Odmah po dolasku u Beograd Josipović će u Palati pravde razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a istog dana poslepodne dvojica predsednika prisustvovaće u Subotici obeležavanju 20. godišnjice od osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

„Za vreme dvodnevne zvanične posete, zajedno sa svojim delegacijama, proći će zajedno kroz status svih otvorenih pitanja, evidentirati napredak i dogovoriti dalju dinamiku rešavanja problema. Takođe će se razgovarati i o svim oblicima saradnje, kako bilateralnim tako i u okviru integraciju u Evropsku uniju“, rečeno je agenciji Beta u kabinetu predsednika Hrvatske.

Prema navodima iz Josipovićevog kabineta, poruka posete je otvorenost i komunikacija, odnosno da „dve susedne demokratske države i o teškim otvorenim pitanjima mogu da razgovaraju racionalno i konstruktivno i da ih rešavaju na dobrobit građana obe zemlje“.

Извор[уреди]