Ivković zadovoljan pripremama, nezadovoljan ostalim

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

27. јул 2010.
KOVILOVO, 27. jula 2010. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je u utorak da je zadovoljan tokom pripreme za Svetsko prvenstvo, ali i da mu teško pada odnos nadležnih prema timu.

"Odnos igrača prema pripremama pred važna takmičenja uvek je bio na najvišem nivou i uvek će biti, nikada se to pitanje nije postavljalo... Prvi deo priprema u Folgariji protekao je u redu, sada nam sledi 'glazura'. Ovde imamo idealne uslove za rad", rekao je Ivković novinarima u Kovilovu.

Srbija će se u Kovilovu spremati do 5. avgusta kada kreće u Istanbul na prvi pripremni turnir. Tada će Ivković skratiti spisak igrača sa 17 na 14. "Kroz trening ćemo odrediti koncepciju igre. Biće mi jako žao da svedemo spisak na 14 igrača... a to ćemo raditi i da bismo sveli hemiju prema svojim protivnicima iz grupe. Ponavljam da nam je prvi meč, protiv Angole, najvažniji na šampionatu", rekao je Ivković.

Jedno od pitanja za selektora bilo je kako je na tim uticala vest od pre nekoliko dana da će Srbija možda izostati sa Mundobasketa ako ne izmiri dugovanja prema FIBA, koja iznose 15.000 evra. "Nije teško shvatiti da je to poruka upućena meni i igračima da para nema. Mi znamo da nema para... Ranije smo se dogovorili da igračima isplatimo zaslužene premije pre početka priprema, pa se to nije desilo", kazao je Ivković.


Извор[уреди]