Ivanović ne veruje Bilerovim obećanjima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. август 2011.
(Beta) - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je u utorak da se ne može verovati obećanju komandanta Kfora Erharda Bilera o stalnom prisustvu Kfora kod mosta preko reke Sitnice, čijoj se izgradnji protive lokalni Srbi iz sela Prilužje.

„U to se ne može verovati obzirom na tendenciju smanjivanja broja vojnika Kfora i NATO-a. Most je potreban pre svega Srbima, ali Srbi eliminišu svoju potrebu jer su svesni opasnosti da preko noći most niko neće čuvati, a Kfor se nije pokazao u poslednjim događajima u Mitrovici“, rekao je Ivanović agenciji Beta.

Ivanović je istakao da potpuno razume rezerve Srba iz Prilužja jer su zasnovane na opravdanom strahu, pošto je ranije preko mosta noću dolazilo „mnogo ljudi koji im nisu želeli dobro“.

Srbi u Prilužju protive se izgradnji mosta preko Sitnice koji će usmeriti saobraćaj iz albanskih sela ka Prilužju tvrdeći da će to ugroziti njihovu bezbednost.

Ivanović je, povodom zabrane ulaska autobusa beogradske Laste na Kosovo uz obrazloženje da nema neophodne dozvole za prevoz putnika na Kosovu, rekao da je to deo pritiska na sve srpske privrednike.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg