Ivanović: Nedopustive akcije Kfora

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

27. септембар 2011.
Јариње-  (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je u utorak da je „za svaku osudu“ akcija Kfora čiji su vojnici pucali na Srbe na blokadama kod prelaza Jarinje, a za ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića taj postupak je potpuno neprihivatljiv.

Oliver Ivanović je oko 14.30 obišao Srbe koji su i dalje okupljeni u blizini bodljikave žice koju je razvukao Kfor. Na Jarinju je sada mirno.

„Pucati bojevom municijom na ljude koji mirno protestuju - to se nije događalo u 11 godina koliko imamo komunikaciju sa Kforom“, rekao je državni sekretar novinarima. On je zatražio da se Kfor povuče sa alternativnog prolaza koji su mehanizacijom izgradili lokalni meštani.

Ministar Bogdanović je naveo da Beograd nastoji da u rešavanju problema i sprečavanju eskalacije sukoba pridobije sve relevantne međunarodne činioce.

„Kfor nema pravo da puca na nenaoružane ljude i da ugrožava nečije živote zarad nečijih ličnih interesa ili interesa nekih grupa iz Prištine“, kazao je ministar za agenciju Beta.

Bogdanović je posle sukoba Kfora i Srba na alternativnom putnom pravcu kod Jarinja, koji se desio posle 13 sati i u kome je povređeno najmanje šestoro Srba, krenuo u Pokrajinu.

Извор[уреди]