Ivana Španović peta u Oslu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. јун 2010.
BEOGRAD, 5. juna 2010. (Beta) - Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je u petak peto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu, pošto je zabeležila svoj najbolji skok sezone od 6,65.

Pobedila je Ruskinja Olga Kučerenko sa skokom od 6,91 metara. Drugo pripalo je Naide Gomeš iz Portugala, koja je skočila 6,78 metara, a treće je osvojila juniorska šampionka Evrope Darija Klišina iz Rusije sa rezultatom 6,77 metara.

"Očekivala sam bolje, ali zadovoljna sam. Skočila sam najbolji rezultat sezone. Sve ovo je za mene novo, sjajna atmosfera, ogromna podrška publike. Bilo je zanimljivo i vrlo napeto do samog kraja. Znam da mogu još bolje i žao mi je što nisam skočila dalje", preneo je Atletski savez reči Španovićeve iz Osla.

"Sve je podređeno Evropskom prvenstvu u Barseloni, a glavna stanica do Barselone je Evropsko ekipno prvenstvo II Liga koje se održava od 19. do 20. juna u Beogradu. Nadam se da ću zajedno sa celom reprezentacijom ove godine slaviti na Marakani...pobedu Srbije i ulazak u I Ligu Evrope", rekla je Ivana Španović.


Извор[уреди]