Istraga o vakcinama vodi se godinu dana

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. јун 2011.
BEOGRAD, 23. juna 2011. (Beta) - Istraga o mogućim nepravilnostima u nabavci vakcina protiv novog gripa vodi se već godina dana i taj slučaj nije jedini primer organizovanog kriminala u Srbiji koji se istražuje, rekao je u četvrtak na Goču ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Istraga se vodi duže vreme i zamolio bih predstavnike svih državnih organa da vode računa kako medijski istupaju jer pitanje istrage nije za medije", kazao je Dačić novinarima nakon vežbe povodom Dana Žandarmerije na Goču.

Dačić je kritikovao medijske nastupe državnih funkcionera koji su govorili o istrazi u tom slučaju i postavio pitanje da li se povodom nabavka vakcina vodi politička kampanja ili borba protiv organizovanog kriminala.

"Istraga se vodi dugo, praktično od vremena epidemije. Nećemo (da pričamo) ovde za govornicom o tom slučaju, već pred nadležnim organima kada se to procesuira", rekao je Dačić.

Dačić je još kazao i da Vlada Srbije nije razgovarala o modifikaciji vojnotehničkog sporazuma iz Kumanova 1999. godine, ali da je taj proces logičan i neophodan.

"Vlada nije razmatrala to pitanje, ali je logično da se 12 godina posle rata razgovara o toj demilitarizovanoj zoni gde postoji zabrana letova i određene zabrane vojnim i policijskim snagama", kazao je ministar.


Извор[уреди]