Istraga o malverzacijama u Agrobanci nije završena

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da istraga o malverzacijama u "Agrobanci" nije završena ni nakon najnovijih hapšenja.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će istraga tog slučaja biti nastavljena i da neće biti gotova za mesec dana, kao i da će će insistirati da dobije i sudski epilog.

Govoreći o sastanku sa premijerom Ivicom Dačićem i ministrom Mlađanom Dinkićem, Vučić je rekao da su se svi sagovornici složili da je Srbija opredeljena za nastavak evropskih integracija, borbu protiv korupcije i ekonomski oporavak zemlje.

O neslaganjima vezanim za formiranje lokalnih vlasti u Srbiji, Vučić je rekao da nikada nije govorio o prekomponovanju lokalnih samouprava, ali da smatra da je logično da se poštuje činjenica da je Srpska napredna stranka u veoma teškim uslovima izborne kampanje ostvarila najbolji rezultat.

On je rekao da više neće da odgovara na pitanja o tome da li će vlast biti promenjana i u Beogradu, već je samo dodao da će javnost biti obaveštena ako se to ikada dogodi.

Vučić je potvrdio i da će danas biti održan sastanak državnog vrha o Kosovu i naveo da su učesnici dobili "određene ideje" o platformi za pregovore.

Vučić je novinarima kazao da je zapravo reč o nacrtu, ali da još nije realno da se govori o platformi već će se o tome još razgovarati.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg