Istorijska godina za fudbal

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. децембар 2010.

Cirih / Švajcarska, (Beta-AP) - Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater ocenio je da je 2010. godina bila izuzetna za tu organizaciju, posebno zato što se proširila na nove teritorije.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo održano je u Južnoj Africi, prvom domaćinu Mundijala sa tog kontinenta. Početkom decembra organizaciju su, takođe prvi put, dobili Rusija i, što je bilo mnogo veće iznenađenje, Katar.

„Bila je ovo istorijska godina, pomerili smo granice. Imali smo Mundijal u Africi, što je samo po sebi neverovatno dostignuće, koje je imalo ogroman odjek širom sveta. Ne bi trebalo da potcenimo ni ekonomoske efekte“, kazao je Blater za sajt www.fifa.com.

„Sada smo doneli nove istorijske odluke u sportskom i u geopolitičkom smislu. Poslali smo Svetsko prvenstvo na nove teritorije, 2018. godine ono će se održati u istočnoj Evropi, u ogromnoj zemlji Rusiji, a 2022. ići će u Katar, u arapski svet. Mundijal će otkriti nove kulture u novim regionima zbog čega sam oduševljen“, dodao je.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg