Istinski predstaviti situaciju na Kosovu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. јун 2009.
Beograd-  (Beta) Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je u utorak u razgovoru sa izvestiocem Saveta Evrope (SE) Bjornom fon Sidovim da je od najvećeg značaja da se Parlamentarnoj skupštini (PS) istinski predstavi situacija na Kosovu, saopšteno je iz parlamenta.

Izvestilac Političkog komiteta PS SE Fon Sidov, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, razgovarao je sa predsednicom skupštine o aktuelnoj situaciji na Kosovu i važnosti poštovanja ljudskih prava svih stanovnika, kao i o rešavanju pitanja statusa raseljenih sa Kosova, dodaje se u saopštenju.

Đukić-Dejanović je istakla da je za Srbiju od "najvećeg značaja da se Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope istinski prezentira situacija u srpskoj južnoj pokrajini". "S obzirom na to da je pitanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova izmešteno iz političkog domena, u domen međunarodnog prava, odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsednica je ocenila da je neutralan stav prema ovom pitanju jedino moguć do odluke Međunarodnog suda", dodaje se u saopštenju iz parlamenta.


Извор[уреди]