Istina o trgovini organima svima u interesu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. децембар 2010.
BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je u ponedeljak da mora biti utvrđena istina o navodima iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini organima na Kosovu, jer je to svima u interesu.

Vekarić je za Radio-televiziju Srbije rekao da Tužilaštvo za ratne zločine ima konkretne dokaze da je predmet o trgovini organima na Kosovu "zataškavan i skrivan od očiju javnosti" i da je izveštajem Dika Martija Srbiji otvoren put da postavi pitanja nadležnim institucijama.

On je rekao da će predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić u Strazburu predstavnicima evropskih institucija preneti osnovne stavove države Srbije da o navodima iz Martijevog izveštaja mora biti obavljena ozbiljna istraga na svim lokacijama.

"Ukoliko se do toga ne dođe, ostaće sumnja koja nije nikome u interesu", rekao je Vekarić i dodao da nijedna politika ne može da štiti Hašima Tačija i bilo koga ko je umešan u trgovinu organima i ostale zločine, ukoliko se ti navodi dokažu kao tačni.


Извор[уреди]