Ispitati veze huligana i organizovanog kriminala

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. октобар 2010.
BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Tužilaštvo za organizovani kriminal ispitaće povezanost huligana i ekstremnih navijačkih grupa sa organizovanim kriminalom, najavio je u utorak tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Potrebno je, pre svega, utvrditi ko finansira i sa kojim motivom finansira te nasilnike koji po načinima delovanja sve više liče na ulične bande", rekao je Radisavljević agenciji Beta u Beču tokom pauze konferencije Ujedinjenih nacija povodom 10 godina od usvajanja Konvencije o borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Radisavljević je dodao da je u Beču sa italijanskim kolegom Pietrom Grasom, tužiocem u italijanskoj Nacionalnoj direkciji za borbu protiv mafije, analizirao nerede u Đenovi koje su izazvali huligani iz Srbije a koji su se predstavljali kao "navijači srpske fudbalske reprezentacije".

Radisavljević i Graso su razgovarali i o nastavku saradnje u krivičnim postupcima koji se vode u Srbiji i Italiji protiv članova više međunarodnih organizovanih kriminalnih grupa od kojih su najznačajnije one koje se bave prometom narkotika.


Извор[уреди]