Ispitati ko iz Srbije finansira neke stranke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. decembar 2012.
Podgorica/ Crna Gora (Beta) Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da do sada niko iz Srbije, niti iz Crne Gore nije uputio na bilo šta što bi moglo da ukaže da je srpski biznismen Miroslav Mišković u Crnoj Gori nezakonito poslovao.

U intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas, Đukanović nije isključio mogućnost da državni organi „naknadno analiziraju“ taj predmet.

Crnogorski premijer je kazao da „nema nikakve sumnje“ da su razni privredni subjekti iz Srbije finansirali „deo političkih struktura“ u Crnoj Gori, onih koje su bile protiv obnove državne nezavisnosti Crne Gore.

Đukanović je rekao da je o tome razgovarao sa ranijim srpskim liderima, ali i da poseduje dokumenta ljudi koji su, „izvršavajući nalog tadašnjeg državno-političkog vođstva Srbije, učestvovali u tim operacijama“.

„Možda je ovo trenutak da se odmota i istorijsko klupko i uđe u pitanja finansiranja političkih partija u Crnoj Gori iz nelegalnih izvora iz Srbije“, rekao je Đukanović.

On je izrazio uverenje da će se to dogoditi, nezavisno od volje u Crnoj Gori, a to bi, kako je rekao, trebalo da bude „inspirativno i za nadležne organe u Crnoj Gori“.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg