Iskazati poštovanje prema svim žrtvama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу10. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedelju da na godišnjicu "strašnog zločina" u Srebrenici treba iskazati poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama, ali i svim stradalim pripadnicima drugih naroda koji su izgubili život tokom rata u bivšoj SFRJ.

Tadić je na Osmom kongresu Demokratske omladine u beogradskom Domu omladine rekao da Srbija želi pomirenje sa susednim državama i da će u tom smislu učiniti da svi koji su izvršili ratni zločin budu u zatvoru.

"Sutra je godišnjica strašnog zločina u Srebrenici. To je dan kada posvećujući pažnju i poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama mislimo i na sve ostale žrtve, kao što je i drugih dana obljetnica, kada su u pitanju žrtve u Bratuncu, Ovčari i bilo kom drugom mestu", rekao je Tadić.

Ističući želju Srbije za pomirenjem za susedima, Tadić je kazao da svi koji su činili zločine moraju biti u zatvoru kako bi narodi i države bili "obeskrivljeni" i kako bi građani bivših jugoslovenskih republika mogli da "kao ljudi žive zajedno".

Извор[уреди]