Iran traži ispravku Mićunovićevih tvrdnji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. јул 2011.
BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Ambasada Irana u Beogradu uputila je oštar protest ministarstvu spoljnih poslova Srbije izražavajući nezadovoljstvo zbog "neosnovanih i neodgovornih izjava" predsednika Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije Dragoljuba Mićunovića o Islamskoj Republici Iran.

Kako se navodi u protestnom pismu šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću dostavljenom Beti, ambasador Irana Abolghasem Delfi je "zatražio da se ova izjava ispravi i da se ubuduće spreči ponavljanje ovakvih neutemeljenih izjava o velikoj zemlji, kao sto je islamski Iran".

Tokom rasprave u utorak u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je da Skupština još nema grupu prijateljstva sa Iranom i da je od Dragoljuba Mićunovića dobio obrazloženje da je Iran nedemokratska država jer ne poštuje prava žena i jer ima smrtnu kaznu.

Ambasador Irana je "izjavu Mićunovića" ocenio kao "neosnovanu i neodgovornu" i izrazio nadu da će se "delotvornim angazovanjem" šefa diplomatije "sprečiti ponavljanje neodgovornih i zabrinjavajucih izjava" i "preduzeti mere za njihovo ispravljanje".


Извор[уреди]