Institut tvrdi da nije odao poslovnu tajnu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. август 2011.
Београд-  (Beta) - Institut ekonomskih nauka iz Beograda saopštio je u sredu da nije odao podatke koji se smatraju poslovnom tajnom, a prikupljeni su za potrebe Komisije za zaštitu konkurencije.

Izjave o navodnom neovlašćenom i nezakonitom objavljivanju informacija date su na bazi javno dostupnih informacija i nikako ne mogu biti podvedene pod odavanje poslovne tajne, navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Kako je istaknuto, informacija o navodnom odavanju poslovne tajne „predstavlja lične stavove jednog od spoljnih saradnika Instituta, a nikako zvanični stav kuće“.

Institut je o svemu obavestio Komisiju za zaštitu konkurencije Srbije koja je pre dva dana saopštila da je obavestila Javno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova o neovlašćenom objavljivanju podataka. Podaci su iz studije o analizi stanja na tržištu trgovine na malo u nespecijalizovanim prodavnicama pretežno hrane, pića i duvana.

Komisiji za konkurenciju je studiju o stanju na tržištu trgovine bila potrebna da bi odlučila o zahtevu belgijske kompanije Delez da preuzme trgovinski lanac Delta Maksi.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg