Informisanje potrošača o pravima i obavezama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу15. март 2010.
BEOGRAD, 15. marta 2010. (Beta) - Ministarstvo trgovine i usluga Srbije pokrenulo je u ponedeljak akciju informisanja potrošača i trgovaca o njihovim pravima i obavezama.

To ministarstvo je pozvalo sve trgovinske firme da pomognu u realizaciji tog projekta, tako što će na 25.000 prodajnih mesta u Srbiji na vidno mesto istacki plakat "Unapredjujemo konkurentnost - potrošači i trgovci na istom zadatku". Kako se navodi, plakat na neposredan i jednostavan način, u formi stripa, predstavlja bitne odredbe Zakona o zaštiti potrošača kako bi se uticalo na podizanje svesti potrošača o njegovim pravima i sugerisalo trgovcima kako da unaprede poslovanje.

"Bolja informisanost potrošača i trgovaca doprinosi ostvarenju opšteg interesa - višem stepenu zaštite potrošača i unapređenju konkurentnosti privrednih subjekata u sektoru usluga u Srbiji", ističe se u saopštenju Ministarstvo. Svetski dan potrošača, 15. mart, u Srbiji se obeležava skupovima i predavanjima o pravima potrošača. Svetski dana potrošača je ove godine posvećen finansijskim uslugama.


Извор[уреди]