Indijci snimaju film o Hitleru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. јун 2010.
MUMBAI, 11. juna 2010. (Beta-AFP) - Sineasti iz Mumbaja, indijske filmske prestonice, planiraju da snime film o poslednjim danima Adolfa Hitlera, otkrili su režiser i producent projekta.

Reditelj Rakeš Randjan Kumar ispričao je listu Mumbai miror da će to biti priča o poslednjim Hitlerovim danima uključujući život u bunkeru u Berlinu, kao i Nemačku posle njegove smrti 1945. Film nosi naziv "Dragi prijatelju, Hitlere" što je aluzija na dva pisma koje je nacističkom diktatoru uputio otac indijske nezavisnosti Mahatma Gandi. Najviše pažnje biće posvećeno ličnosti Adolfa Hitlera i njegovim odnosima sa najbližima uoči pada njegovog režima.

Hitlera će igrati veteran Anupam Ker koji je ranije igrao Gandija, dok će bivša Mis Indije Neha Dupija tumačiti lik Hitlerove ljubavnice Eve Braun. Producent Anil Šarma rekao je da će film biti "analitički opis Hitlerove ideologije". "Nastojaćemo da pokažemo njegove strahove, osećaj nesigurnoasti i pritiske koje je trpeo u vreme donošenja teških odluka", objasnio je Šarma.


Извор[уреди]