I dalje skroman promet na Berzi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу20. децембар 2009.
BEOGRAD, 20. decembra 2009. (Beta) - Trgovina na Beogradskoj berzi i dalje je u znaku izuzetno skromnog ukupnog prometa i negativne korekcije berzanskih indeksa.

Iako beleži blago povećanje u poređenju sa drugom nedeljom decembra, ukupan promet protekle nedelje bio je svega 356 miliona dinara, istakla je šef odeljenja za poslove korporativnog agenta Fime internešenel Tijana Cvetković.

Najviše se u sedmici između 14. i 18. decembra trgovalo akcijama Komercijalne banke, za 32 miliona dinara. Cvetković je podsetila da je krajem prošle nedelje potpisan ugovor o dokapitalizaciji Komercijalne banke u vrednosti 120 miliona evra. Vlada Srbije imaće rok od tri godine da izvrši još jednu dokapitalizaciju i tako zadrži trenutno učešće u vlasničkoj strukturi banke od 42,6 odsto, navela je Cvetković.

Ona je ukazala na još jednu novinu a to je da će se od ponedeljka, 21. decembra, akcije Komercijalne banke naći na B Listingu Beogradske berze, gde su trenutno još samo Alfa plam iz Vranja i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Inače, kao posledica petodnevnog uzastopnog pada vrednosti indeks najlikvidnijih akcija Belex15 završio je treću decembarsku nedelju sa 4,67 odsto nižom vrednošću dok je nedeljni pad indeksa Belexline bio tri procenta.


Извор[уреди]