I dalje na snazi visok stepen bezbednosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

25. август 2011.
Приштина-  (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je u četvrtak da visok stepen bezbednosti ostaje na snazi i da odgovarajući organi imaju ustavnu i zakonsku obavezu da uspostave red i zakon na severu, uključujući i hvatanje i dovođenje pred pravdu lica koja su svojim delovanjem došla u sukob sa zakonom.

Premijer Tači ocenio je na sednici Vlade Kosova da u međunarodnoj zajednici sada postoji spremnost da podrži aktivnosti vlade za uspostavljanje normalnog stanja na severu zemlje. Tači kaže da su vežbe Specijalnih jedinica Policije Kosova, poput one u sredu, sasvim normalne. On je istakao da ne isključuje mogućnost da organi reda ponovo deluju na severu u saglasnosti sa odlukom o visokom stepenu bezbednosti koji ostaje na snazi.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je nakon sednice Vlade da Kosovo nema nameru da postigne bilo kakav sporazum sa Srbijom o severu Kosova. On je kazao da su sadašnji napori usredsredjeni na uspostavljanje reda i zakona na severu, a ne na pronalaženje političkih rešenja za taj deo zemlje.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg