Humanitarni bazar British International School pod nazivom Medieval Fantasy Fair ove godine zabeležio rekordnu posetu

Извор: Викиновости

21. maj 2016.
(PRobjave) - British International School je otvorena u Beogradu 1997. za potrebe porodica diplomatskog kora i stranog biznisa, kao i za domaće porodice koje žele da svoju decu obrazuju na engleskom jeziku. BIS je prva škola u Srbiji registrovana od strane britanskog Ministarstva prosvete (DfE) kao i od Univerziteta u Kembridžu. BIS je redovna članica Evropskog Saveta Internacionalnih škola (ECIS), kao i članica Saveta Britanskih Internacionalnih Škola (COBIS), a takođe priznata i od strane Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

Mr Aleksandra Keserović, principal Britanske internacionalne škole je izjavila: "British International School svake godine organizuje Humanitarne akcije. Veliki broj internacionalnih kompanija, kao i ambasada ali i pojedinaca, već dugi niz godina prepoznali su ovu kao priliku da zajedničkim naporima doprinesu humanitarnom radu British International School. Rad na ovom polju od velikog je značaja za razvoj svesti učenika o važnosti humanitarnog rada, kako bi i sami dali lični doprinos društvenoj i globalnoj zajednici. U toku prošlogodišnje akcije preko 1000 gostiju, posetilo je ovaj događaj, a ove godine zabeležili smo rekordnu posetu Medieval Fantasy Fair-u koji se održava u našoj osnovnoj školi, Užička 7a u Beogradu."

"Prihod se prikuplja od prodaje tiketa za lutriju, čije nagrade obezbeđuju razne kompanije i pojedinci donatori, kao i od zakupa štandova. Ove godine prihod će biti doniran projektu "Vrednosti života" koji će organizovati letnji kamp za 20 dece iz nekoliko Domova za nezbrinutu decu", istakla je mr Aleksandra Keserović, principal Britanske internacionalne škole.

Kao i svake godine, pripremljen je zabavan program, a takođe preko 1200 posetilaca imalo je priliku da proba nešto novo na štandovima raznih internacionalnih kuhinja. Deca su bila oduševljena mnogim zabavnim aktivnostima i igrama koje su osmislili njihovi vršnjaci, učenici Britanske internacionalne škole.

Извор[уреди]