Holandski plesni teatar u Sava centru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. април 2011.
BEOGRAD, 9. aprila 2011. (Beta) - Holandski plesni teatar (Nederlands dans theatar) izvešće predstave "27'52"" i "Bogovi i psi" koreografa Jiržija Kilijana, kao i predstavu "Kaktusi" Aleksandra Ekmana sutra uveče na Velikoj sceni Sava centra u Beogradu, u okviru Osmog beogradskog festivala igre.

Umetnički direktor druge trupe Holandskog plesnog teatra (NDT II) DŽerald Tibs rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Sava centru da NDT II deluje u okviru Holandskog plesnog teatra i da je tu trupu osnovao koreograf Jirži Kilijan dok je bio direktor te plesne kuće, kao i da u Holandskom plesnom teatru postoji i treća trupa koja dugo nije funkcionisala i koju sada pokušavaju da revitalizuju.

Prema njegovim rečima, igrači NDT-a II su veoma mladi počeli da igraju za ovu trupu, a praksa je da svaki igrač u trupi može da ostane samo tri godine.

"NDT II trenutno čine 16 igrača koji će sutra u Sava centru izvesti dva dela Jiržija Kilijana i jedno delo mladog koreografa Aleksandra Ekmana koji je sa 17 godina, kao igrač radio u Holandskom plesnom teatru", rekao je on.


Извор[уреди]