Пређи на садржај

Hodžaj razgovarao sa Ban Ki Munom

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

30. јул 2011.
Њујорк-  (Beta) - Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj upoznao je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neravnopravnim trgovinskim odnosima između Kosova i Srbije kao i stanju na severu zemlje, saopšteno je u subotu iz MIP-a Kosova.

U saopštenju se navodi da je Hodžaj sa Ban Ki Munom razgovarao u petak i da je ukazao da su tenzije koje su nastale na severu deo agende Srbije u cilju podele Kosova na koju Priština nikada neće pristati.

Generalni sekretar je ukazao na neophodnost obezbeđenja sigurnosti na Kosovu i pozdravio angažovanje i pozitivnu ulogu Kfora u ostvarivanju tog cilja.

„Pozivam sve strane da doprinesu smirivanju situacije. Nasuprot tome što unutar Saveta bezbednosti UN može biti podela o određenim pitanjima o Kosovu, svi članovi podržavaju stabilnost i mir na Kosovu“, rekao je Ban Ki Mun a prenosi MIP Kosova.

Hodžaj je optužio Srbiju za stvaranje tenzija na severu zemlje u poslednjih dvanaest godina.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun razgovarao je u četvrtak uveče u Njujorku sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, nakon što su u Savetu bezbednosti održane zatvorene konsultacije o stanju na Kosovu, na zahtev Srbije a zbog napetosti na severu Kosova.

Извор[уреди]