Hodžaj: Govor Nikolića dokaz stare politike

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

29. oktobar 2012.
Priština/ Srbija (Beta) Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj je u ponedeljak ocenio da učešće i poruke predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa proslave godišnjice Kumanovske bitke u subotu, dokazuju da on i politika Srbije nisu izašli iz mentaliteta stare politike prema Albancima i Kosovu.

„Cilj ove posete i vreme njene realizacije zajedno sa porukama koje su prenete, ne služe ni miru, niti stabilnosti niti evropskoj budućnosti zemalja regiona“, kazao je Hodžaj za Slobodnu Evropu.

Po njegovim rečima, proslava godišnjica bitaka u Balkanskim ratovima koji su, kako je ukazao, bili okupatorski, a ne oslobodilački, pokazuje da „u Srbiji i dalje ima tendencija za negovanje morbidnog pamćenja, pošto znamo da su žrtve tih ratova bili nedužni građani i albanske žene i deca“.

Kosovski ministar je podsetio da je takvo „morbidno sećanje“ bilo i 1998-1999. godine kada su na vlasti u Srbiji upravo bili ljudi koji i sada vode državu.

„Zato je zadnji trenutak da sadašnje rukovodstvo umesto promovisanja kulture straha i tlačenja, promoviše kulturu nade, mira i integracije regiona u EU“, kazao je Hodžaj.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg