Hočevar čestitao Uskrs

Извор: Викиновости

31. март 2010.
BEOGRAD, 31. marta 2010. (Beta) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je u sredu predstojeći Uskrs svim hrišćanima Istoka i Zapada, uz poziv vernicima da se raduju svetkovini, upkos nedaćama i ekonomskoj krizi.

U poslanici upućenoj iz beogradske Nadbiskupije, Hočevar kao poseban dar ističe to što ove godine pravoslavni i katolički vernici istoga dana proslavljaju Uskrs.

"Kao da nas samo Nebo poziva da vernici sa svih geografskih i istorijskih područja, koji ispovedaju nadu u preobražavajuću snagu Isusa Hrista, teže za novim jedinstvom", naveo je Hočevar u poslanici.

Beogradski nadbiskup podseća da je Uskrs slavljenje pobede života nad smrću. "Zato se i ove godine 2010, uprkos tome što se svuda susrećemo s ekonomskom krizom ili nas plaše velike elementarne nesreće i druge nepogode, ipak radosno otvaramo slavlju najveće svetkovine, svetkovine Isisove pobede nad zlom, grehom i smrću", rekao je Hočevar.

Beogradski nadbiskup uputio je i posebnu uskršnju čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju u kojoj ističe važnost toga što ove godine svi hrišćansku vernici zajedno proslavljaju predstojeći pravznik.


~KIS_zavrsetak~

Извор[уреди]