Пређи на садржај

Hitler u reklami protiv side

Извор: Викиновости


7. септембар 2009.
Berlin-  (Beta) Adolf Hitler pojavljuje se u novom reklamnom spotu za borbu protiv side kojeg organizacije za borbu protiv te bolesti kritikuju zbog, kako navode, poistovećivanja obolelih sa masovnim zločincem.

U spotu koji traje 30 sekundi i koji se može pronaći na internetu, par vodi ljubav u mračnoj sobi, a lice muškarca se ne vidi. U poslednjem segmentu spota vide se crte lica Adolfa Hitlera, a potom i slogan kampanje "Sida je masovni ubica. Zaštitite se". Reklamna agencija Das komite snimila je slične reklame u kojima se pojavljuju Sadam Husein i Staljin. "Pitali smo se koji lik bismo mogli da damo virusu, a to nije moglo da bude lepo lice", kazao je kreativni direktor agencije Dirk Silc.

Nemačka agencija navodi da je reklama snimljena kako bi se "ljudi protresli" pred svetski dan borbe protiv side, 1. decembra. Reklama će biti prikazana naredne sedmice na nemačkoj televiziji. Ipak, organizacije za borbu protiv side ocenile su da bi reklama mogla da dovede do toga se oboleli, a ne sama bolest, povezuju sa Hitlerom. "Svaki četvrti oboleli u Britaniji ne zna da je bolestan, pa sve što bi moglo da ih obeshrabri nije od pomocbhi", kazala je Bi-Bi-Si njuzu Viki Šerd iz organizacije Terens Higins trast.


Извор

[уреди]