Hilari Klinton danas u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. октобар 2010.
BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton dolazi u utorak posle podne u posetu Srbiji tokom koje će ohrabriti što skoriji početak dijaloga Prištine i Beograda i preneti podršku SAD evropskim integracijama Srbije.

Hilari Klinton koja u Beograd dolazi nakon posete Sarajevu, sastaće se u Palati Srbija najpre sa predsednikom Borisom Tadićem, a potom će im se pridružiti članovi državnih delegacija. Nakon plenarnog sastanka, Hilari Klinton i Boris Tadić obratiće se novinarima.

Posle toga predviđeni su sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem kojem će prisustvovati potpredsednici vlade Ivica Dačić, Božidar DJelić i Mlađan Dinkić, razgovor sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem kao i susret sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem. Prema najavama iz Vašingtona, Hilari Klinton bi u Beogradu trebalo da razgovara i sa predstavnicima nevladinog sektora.

Američka državna sekretarka od ponedeljka uveče boravi u Sarajevu, gde bi u utorak trebalo da ima niz sastanaka, pored ostalog sa članovima Predsedništva BiH, kao i da otvori novosagradjenu ambasadu SAD.

Klintonovu su u ponoć na sarajevskom aerodromu dočekali američki ambasador u BiH Patrik Mun i ministsr spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj.


Извор[уреди]