Hemofarm ne odustaje od naplate potraživanja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. септембар 2011.
BEOGRAD, 29. septembra 2011. (Beta) - Farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca neće odustati od naplate dugova za isporučene lekove, bez obzira što joj je vlasnik, nemačka Štada, ispravio potraživanja u iznosu od 97 miliona evra, izjavio je član Upravnog odbora Hemofarma zadužen za finansije Dušan Milutinović.

"Upravni odbor Štade je, na osnovu procene rizika nenaplativih potraživanja Hemofarma, odlučio da ispravi knjigovodstvenu vrednost ukupnih potraživanja kompanije. To znači da su sva potraživanja aktuelna, samo je pitanje kada ćemo uspeti da ih naplatimo", rekao je Milutinović za agenciju Beta.

On je, komentarišući prošlonedeljnu odluku Štade da Hemofarmu knjigovodstveno izbriše nenaplativa potraživanja, istakao da nijedan dužnik te kompanije ne treba da očekuje da će izbeći plaćanje svojih obaveza.

"Vreme je da se u ovoj zemlji shvati da sva roba mora da bude plaćena, a lek je kao i svaka druga roba. Saradjivaćemo sa solventnim kupcima koji su u stanju, kako da plate, tako i da obezbede naša potraživanja, ali nećemo bežati ni od tužbi da naplatimo robu koju smo uredno isporučili", rekao je Milutinović.

Prema njegovim rečima, od ukupnih 150 miliona evra Hemofarmovih potraživanja oko 100 miliona su dospela, od čega polovina potiče od isporuka čiji je korisnik država, koja sve kasnije izmiruje svoje obaveze prema zdravstvenim ustanovama i veledrogerijama.

Извор[уреди]