Hajneken reciklirao 18.900 limenki

Извор: Викиновости

29. avgust 2013.
Beograd/ Srbija (PR Objave) - Udruženim snagama, Hajneken, EkostarPak i Pet Eko Recycling, za vreme Belgrade Beer Festa, prikupili 400 kg papira i kartona, 250 kg limenki i oko 160 kg PET ambalaže i plastike.

Posetioci nedavno završenog Belgrade Beer Festa pokazali su ekološku osvešćenost učestvujući u akciji, koju su organizovale kompanija Hajneken, Ekostar Pak i Pet Eko Recycling, a tokom koje je prikupljeno i u reciklažne centre poslato 400 kg papira i kartona, 250 kg limenki i oko 160 kg PET ambalaže i plastike.

Na štandovima Hajneken kompanije, “Zaječarsko” i “Amstel”, volonteri Ekostar Pak-a vodili su računa o pravilnom razvrstavanju i odlaganju otpada i davali korisne informacije gostima festivala, dok su ekipe Pet Eko Recycling-a svako jutro preuzimale otpad i odvozile na reciklažu.

„Zadovoljni smo rezultatom akcije, saradnjom sa kolegama iz kompanija Hajneken i Ekostar Pak, a posebno načinom na koji su se posetioci Beer Festa uključili u akciju, kroz savesno korišćenje postavljenih kontejnera za odlaganje ambalažnog otpada. Iskustva stečena na ovom Festivalu dragocena su, jer smo uočili nedostatke i procenili mogućnosti i načine za još efikasnije i sveobuhvatnije uključivanje posetilaca na ovoj i sličnim manifestacijama“, rekao je Marko Žarković, direktor firme Pet Eko Recycling.

U kompaniji Ekostar Pak ističu da je ova društveno-odgovorna kampanja na Hajneken štandovima samo nastavak uspešne saradnje sa ovom kompanijom, koja je po poštovanju zakonskih propisa iz oblasti ekologije, a naročito u upravljanju otpadom, prepoznata kao jedna od vodećih u Srbiji.

Извор[уреди]