Grupa radnika se vraća u Fijat automobile

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
KRAGUJEVAC 13. aprila 2010. godine (Beta) - Grupa radnika koja je napustila posao u Fijat automobili Srbija trebalo bi u sredu da potpiše nove ugovore o radu u toj kompaniji, rečeno je agenciji Beta u sindikatu Zastava automobila.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava automobili Zoran Mihajlović je rekao da se 48 radnika predomislilo i da se vraća da radi u FAS, dodajući da manji broj radnika koji su napustili posao uočekuje socijalni program.

"Novi ugovori o radu sa zaposlenima koji su odlučili da se vrate trebalo bi da, prema saznanjima sindikata, budu potpisani sutra na internoj svečanosti u FAS kada će se svim radnicima kompanije obratiti direktor Đovani De Filipis", rekao je Mihajlović.

Predsednik sindikata Zastave je dodao da manja grupa od 13 radnika koja se više neće vraćati u FAS treba da dobije socijalni program, ali se konačna odluka o njihovom statusu očekuje u toku dana od nadležnih iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Prema njegovim rečima, devet radnika ima pet godina do odlaska u penziju, dok su ostali zainteresovani za opciju socijalnog programa 300 evra po godini staža.


Извор[уреди]