Grupa Albanaca napala šleper iz Srbije

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

21. септембар 2011.
Куршумлија-  (Beta) - Grupa Albanaca je danas oko 16 časova u selu Glamnik kod Podujeva zaustavila šleper koji je prevozio grašak iz centralne Srbije na Kosovo, prevrnula ga i uništila robu.

To su agenciji Beta rekli vozači drugih kamiona koji su se vraćali sa Kosova i koji su bili očevici. Ne zna se da li je u incidentu povređen vozač šlepera koji su napali Albanci. Šleper je imao registarske tablice iz Vranja, a pripada firmi „Mili trans“.

„Oko 50 Albanaca se preprečilo preko puta i zaustavili su šleper. Potom su izbacili vozača, a zatim su iz prikolice izbacivali pakete graška i razbacivali ga pored puta“, rekao je jedan od očevidaca agenciji Beta.

Kako je naveo, jedan od Albanaca je ušao u šleper i dovezao ga do same ivice puta, a zatim su ga prevrnuli. Grupa Albanaca je potom napala drugi kamion koji se vraćao sa Kosova i koji je već isporučio robu. Pokazivali su mu dva prsta i pretili mu da će ga „zaklati“.

Vozač tog kamiona je, prema sopstvenim rečima, dao gas i pobegao na administrativni prelaz Merdare. Na tom prelazu je od utorka uveče stvorena kolona šlepera i kamiona u dužini od oko tri kilometra sa robom iz centralne Srbije. Niko ne zna zna razloge zastoja. Vozači čekaju od utorka da pređu administrativni prelaz.

Извор[уреди]