Grafike po bagatelnim cenama

Извор: Викиновости12. јануар 2010.
BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - U Kulturnom centru "Grad" u Beogradu u utorak se otvara izložba grafika "Silkscreen" grupe beogradskih umetnika koji na taj način svojim sugrađanima žele da im 2010. bude "loša makar koliko i prethodna, a nikako gora od nje".

"Ako već i krene loše (a nema razloga da ne bude tako), neka bar radioaktivni odsjaj ovih boja iz kante za otpatke najavljuje neka bolja vremena koja nam neumitno stižu", poručilo je 12 umetnika, autora grafika u tehnici sito štampe (silkscreen), u crnoj i fluorescentnim bojama.

Umetnici su pozvali posetioce izložbe da grafike kupe po "zaista ponižavajuće niskim cenama, čak i za naše mizerne standarde". Zahvaljujući podršci koju su autori izložbe dobili od Ministarstva kulture Srbije, svako od posetilaca već je praktično, kako su naveli, dobio vaučer od 1.700 dinara.

"Ako ste, pak, štekara i bezdušnik, možete da odvojite bednih 400 dinara za nasumični ili birani izbor šest radova, a ostatak od 1.300 dinara možete da proćerdate u kladionici (besprizornici koji planiraju da kupe samo rad svog prijatelja / koleginice s klase za 100 dinara bolje da i ne dolaze)", poručili su autori izložbe.


Извор[уреди]