Građani neće mnogo kalkulisati jer imaju malo akcija NIS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. јануар 2011.
BEOGRAD, 31. januara 2011. (Beta) - Najveći problem za građane, kada je o NIS-u reč, je činjenica da imaju malo akcija, pa nekakva veća kalkulacija s njihove strane da li da prodaju te akcije Gaspromu nema prevelikog smisla, smatra glavni broker Sinteza invest grupe Nenad Gujaničić.

Ruski Gaspromnjeft, vlasnik 51 odsto Naftne industrije Srbije (NIS), danas je objavio ponudu za preuzimanje 19,12 odsto akcija NIS-a od malih akcionara po ceni 4,8 evra za akciju, odnosno ne manje od 506,48 dinara.

"Svakako, dugoročno, akcije NIS-a će rasti kako se bude poboljšavalo poslovanje te kompanije, ali kratkoročno, nakon isteka ponude, moglo bi doći do korekcije u ceni", kazao je danas za agenciju Beta Sintezin glavni broker.

Gujaničić je rekao da to očekuje pre svega iz psiholoških razloga jer će ulagači morati da se prilagode na novu situaciju gde više ne postoji otkup akcija u bliskoj budućnosti, samim tim i zagarantovana cena.

"Dugoročno, opet ponavljam, ukoliko se poslovanje bude poboljšavalo, rašće i cena, naročito ako kompanija bude negovala visok nivo korporativne kulture, pre svega po pitanju odnosa prema manjinskim akcionarima", istakao je Gujaničić.


Извор[уреди]