Gospoda Glembajevi u Ateljeu 212

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. јануар 2011.
BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Drama "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže u režiji Jagoša Markovića, premijerno će biti izvedena 4. februara na Velikoj sceni Ateljea 212 u Beogradu.

U saopštenju Ateljea 212 se navodi da su "Gospoda Glembajevi" jedno od najpoznatijih i najizvodjenijih dramskih dela velikana hrvatske moderne književnosti Miroslava Krleže.

"To je najznačajniji komad napisan u Jugoslaviji, delo u kojem se ovaj veliki pisac nemilosrdno razračunava s lažnim sjajem, bogatstvom i svim opsenama koje donosi novac i uspon u društvu", piše u saopštenju.

Komad "Gospoda Glembajevi" se u Beogradu postavlja nakon 40 godina, a u predstavi će igrati Boris Kavaca iz Slovenije (Ignjat Glembay), Nikola Ristanovski iz Makedonije (Leone Glembay), kao i beogradski glumci: Anica Dobra (Barunica Castelli), Vlastimir DJuza Stojiljković (Titus Andronicus Fabriczy), Svetozar Cvetković (Silberbrandt), Jelena DJokić (Sestra Angelika Glembay), Branislav Trifunović (Puba Fabriczy), Tanasije Uzunović (Paul Altmann) i drugi.


Извор[уреди]