Google prvi put u Srbiji

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


28. maj 2012.
Zemun/ Srbija (PRobjave) - Srbija je po prvi put ugostila predstavnike kompanije Google. Specijalni gosti iz Google-a održali su predavanje na AdIT-u 2012, događaju u organizaciji ITAcademy, na kome su se smenjivali najeminentniji stručnjaci iz oblasti Internet poslovanja.

U jednom danu održana je serija predavanja o strategijama online marketinga, trendovima u progamiranju, tehnikama i metodama Google analitike i SEO optimizaciji. Najviše pažnje, svakako, su privukli Mario Janković Romano i Maja Magdelinić iz Google Dablin centra, glavne Google kancelarije u Evropi, koji su učesnicima predočili prednosti oglašavanja putem AdWords oglasa i uputili ih u upravljanje online kampanjama. Njihovo gostovanje na AdIT-u bila je jedinstvena prilika da se čuju saveti direktno od ljudi iz ove multinacionalne kompanije što je izazvalo veliko interesovanje javnosti. Međutim, AdIT 2012 je bio strogo zatvorenog tipa samo za polaznike ITAcademy, koji su jedini imali mogućnost da prisustvuju predavanjima ili ih uživo prate putem Live stream-a.

Iako je ulaganje u Internet oglašavanje u našoj zemlji prošle godine poraslo za 17 odsto u odnosu na prethodnu, Srbija i dalje ne može da se meri sa svetom. Mario i Maja su naglasili da bi oglašivači što pre trebalo da prepoznaju potencijal Interneta i da se nadaju da će njihova prva poseta našoj zemlji tome doprineti.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg